Болница на годината®01/03/2014

„Болница на годината” е най-новата инициатива на списание МД. Целта ни е да съберем максимално подробна информация за всичките над 400 лицензирани болници в България и да запознаем с нея българските лекари и пациенти. По примера на САЩ, Великобритания и много други държави, екип на списанието ни ще събере данни от всички здравни заведения. Тази информация ще бъде предоставена на жури от известни наши здравни специалисти, представители на пациентски организации, урбанисти, финансисти и други експерти.

Журито ни ще класира болниците в различни категории, според това дали са частни, държавни или общински; дали са специализирани или многопрофилни, дали са в големи или малки населени места; дали са университетски или ведомствени, малки или големи здравни структури… Обективността на класификацията ще е базирана на критерии и стандарти, използвани в подобни конкурси в други държави. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в края на ноември 2014 година като, разбира се, на специална церемония ще бъдат връчени и награди и грамоти на болниците. Големият победител в конкурса ни ще са българските лекари и пациенти, които ще получат уникална информация и оценка на стотици здравни заведения, което ще им помогне да изберат найподходящата болница за лечението им или за работа в нея.

Ще публикуваме в МД максимално подробна информация за участниците в конкурса. Най-пълна версия ще бъде на разположение на всички, които се интересуват, на специално създадения за целта сайт http://www.hospitals.bg, на нашия уебсайт http://www.spisaniemd.bg и на уебсайта на партньорите ни от Medical News www. medicalnews.bg