Сити Клиник01/06/2013

Сити Клиник е многопрофилна болница, което съчетава високотехнологично оборудване, приложение на най-добрите диагностично-лечебни практики и професионален медицински екип.

Лечебното заведение е партньор на Harvard Medical School и Arizona Heart Institute, чиито световно утвърдени специалисти обменят опит и работят съвместно с лекарите от Сити Клиник.

Приоритет за тази болница и за нейния екип са максимално щадящи пациентите процедури при инвазивни методи като сърдечни катетеризации, ендоскопски и ендоваскуларни процедури, интервенционални нерво-съдови процедури и периферни съдови интервенции.

При пациенти с дисекации и аневризми на торакалната и абдоминалната аорта, с цел уточняване на индикациите и възможността за ендоваскуларно лечение, е необходимо да се извърши мултидетекторна КТ ангиография с прецизно измерване на анатомични подробности като локализацията на „ентрито“ или началото на аневризмата, размер на проксималната и дисталната аорта, дължина на патологичния участък.

След осигуряване на тази информация (с помощта на образната диагностика на Сити Клиник или на друга болница, разполагаща с КТ апарат с най-малко 64 детектора), пациентите могат да получат безплатна консултация след предварително записване на тел: 0700 13 127 или 02/903 81 01.

Ако пациентът с аневризма или дисекация на аортата е подходящ за ендоваскуларно лечение, той се приема с направление за хоспитализация. Здравната каса поема част от лечението, но пациентът доплаща стойността на импланта, която надхвърля стойността на пътеката. Средното ниво на доплащане е 6000 лв., като варира индивидуално в зависимост от стойността на конкретната анатомия и имплант.