Как да намерим специализираната медицинска информация, която търсим, в www.spisaniemd.bg?01/06/2015

Най-голямата онлайн медицинска специализирана информационна база данни на български език е 17-годишният пълен архив от всички статии (над 7000), публикувани в нашите четири списания – МД, Доктор Д, Кардио Д и Клуб Д, която можете да намерите онлайн на http://www.spisaniemd.bg.

За съжаление, Google и други търсачки показват първо в резултатите си платените реклами, както и нискокачествени и безполезни публикации от дори съмнителни сайтове. Заглавията на статиите от МД и другите ни списания обикновено са по-назад в подреждането.

Но Google има и решение на проблема, който сам създава. Просто трябва да включвате ключовата дума “spisaniemd” във вашето търсене. Тогава Google ви дава само резултати от нашата база данни, от четирите ни списания и елиминира безполезните и често подвеждащи други резултати.

Всички наши статии са подготвени от колеги с различни медицински специалности и са редактирани от медицинските ни редактори, в партньорство с нашите научни консултанти.

Информацията в статиите е базирана на актуални публикации от над 200 специализирани медицински списания, като основни наши източници са четирите „медицински библии“ Lancet, New England Journal of Medicine, Journal of the American Medical Association, British Medical Journal.

Други често използвани източници (повечето от статиите ни са базирани на три и повече публикации) са Diabetes Care, Pediatric Diabetes, Circulation, European Heart Journal, Journal of Hypertension, Kidney International и десетки други специализирани списания, включително издания на американски и европейски научни дружества, Mayo Clinic Proceedings, европейската и американската лекарствени агенции – EMA, FDA…

И няколко примера за търсене в Google (или друга търсачка): ако се интересувате от специализирана информация за диабет, напишете “spisaniemd диабетна нефропатия“ или „spisaniemd диабет еректилна дисфункция“.

А ако искате да видите всички фигури, таблици и други илюстрации в списанията ни, можете да проверите PDF архивите ни. Във всеки един PDF файл можете да търсите по ключова дума като преди това натиснете F3 бутона на клавиатурата си.

Нашите медицински издания са уникални за България и с включването на хайперлинк към оригиналните публикации, които са използвани за написването на статиите ни. Често тези линкове дават безплатен достъп до пълния текст на оригинала. Така, само с едно кликване на мишката, можете да получите цялостна специализирана информация, обикновено на английски език.

Уеб сайтът ни http://www.spisaniemd.bg е оптимизиран са достъп през мобилен телефон или таблет и вече почти една трета от 3500 уникални дневни посетители на сайта са през мобилни устройства.

Ако държите да получите оригиналната книжка на брой от четирите ни списания, който сте пропуснали, моля, обадете ни се на телефон 02822 04 18 или ни пишете на office@protos.bg. А най-сигурно е да се абонирате. За МД и Клуб Д – това е възможно, включително във всеки пощенски клон или онлайн на сайта ни, за Доктор Д и Кардио Д – в редакцията ни.