ДОБЪР ДЕН01/03/2006

Вие държите в ръцете си може би най-амбициозния и многопластов брой на Доктор Д, публикуван в осем годишната история на списанието ни. За тези, които искат да се уверят в това, предлагаме достъп до нашата уникална Медицинска информационна база данни, която съдържа пълен архив на изданията ни Доктор Д, Кардио Д и МД. Адресът й он-лайн е http://mbd.protos.bg.

Десетки са статиите, които посветихме през годините на усложненията на диабета. Но сега, за първи път, ви предлагаме богато илюстриран и на много високо ниво научен анализ на тяхната патобиология. Особено горди сме с адаптацията на 10 схеми, които, надяваме се, визуализират нелеката за четене материя.

Инсултът е третата причина за смърт в развитите страни и водеща причина за инвалидност. Затова е толкова актуална статията ни за инсулт при пациентите с диабет и артериална хипертония.

Мястото на тиазолидиндионите в терапията на неалкохолния стеатохепатит е тема на друга обзорна статия, предлагаща някои нови идеи – едно четиво, което се надяваме да привлече вниманието не само на диабетолозите, но и на хепатолозите.

Богат, както винаги, е и информационният ни дайджест от света на голямата фарма, който предлага новини от последните месеци.

Диабет тип 3 ли е болестта на Alzheimer? Опитваме се да отговорим и на този въпрос с теорията на американски учени за „мозъчен диабет“.

Използвам възможността да напомня на всички читатели, че Клуб Д, вестникът ни за диабетната общност в България, излиза през 2006 година в шест броя. Цената за абонамент за оставащите четири броя е само 1.80 лв. Не е ли добра идея да имате абонамент за Клуб Д в кабинета или в клиниката си? Пациентите ви ще получават от него най-актуалната и практична информация за захарната болест, което ще ви спести време и усилия…

Приятно четене на Доктор Д!

Моля, предайте броя и на колега