Познавате ли Гедеон Рихтер?01/03/2003

Унгарската фармацевтична компания Гедеон Рихтер АД е вече със 101-годишна история в производството на висококачествени лекарствени продукти. Днес Гедеон Рихтер е единствената независима унгарска фармацевтична компания, която изнася своите продукти в пет континента. Годишно фирмата инвестира не по-малко от 12% от оборота си в наука и изследвания, търси нови маркетингови схеми и пазари. Нарастваща е тенденцията все по-голяма част от нейните продукти да намират пазар в страните от Европейския съюз и САЩ, където лекарственото законодателства са изключително строги. За миналата година фирмата е осъществила продажби за 388 млн. долара.

Свое представителство компанията открива в столицата през 1999 г., макар че поколения български лекари и фармацевти използват от десетилетия препарати на Гедеон Рихтер. Повече от 20% от тях са в областта на кардиологията. Digoxin и Verospiron са използвани в много страни на света, а Panangin е неизменно в челната десятка на най-продаваните лекарства на фирмата. Тя съдейства активно и за реализацията на програми за опазване на женското здраве и по семейното планиране със своите модерни хормонални контрацептиви Novinett и Regulon, с оралния контрацептив Tri-Regol, както и с Postinir-Duo. Широко известни за лечение на социално-значими заболявания са препаратите Cavinton и Cavinton forte - подобряващ мозъчното кръвообращение, най-подходящото средство за първична профилактика на исхемичния инсулт, препарат, който “прибавя години към живота и живот към годините” според проф. Д. Хаджиев.

Гедеон Рихтер отдавна е спечелил доверието на българските лекари и пациенти със своите висококачествени продукти, а представителят на компанията д-р Миклош Рец обещава нови срещи и с други продукти на унгарската фирма.