ПОЩА01/12/1999

Уважаеми колеги,

Продължаваме да получаваме писма и телефонни обаждания от вас, които идват от здравни заведения от цялата страна. Благодарим ви за доверието и за окуражителните думи.

Особено ентусиазирани сме от „електронните писма“, които ни изпращат тези от вас имащи достъп до Интернет. Моля, не забравяйте, че на Уеб страницата ни http://www.protos.bg/diabet можете да намерите всички излезли до момента броеве на „Доктор Д“.

Опитахме се и сега отново „скромно“ да отсеем тези ваши писма, в които има само похвали и подбрахме онези от тях, които ни се сториха интересни с предложенията си. А специалната награда за „Писмо на броя“ получава д-р Мирослав ПАВЛОВ от гр. Хисар, който е отговорил и на нашата загадка.

Здравейте!

Уникално списание! Последни научни данни за диабета, хипертонията и всичко, което се отнася до нашите пациенти, а и до нас самите.

С нетърпение очаквам зимния брой на „Доктор Д“.

А ето и отговорът на загадката от брой 3:

„Силна, трайна, кръстосана, степенувана, последователна, независима, предсказуема и етиологично достоверна за хората с или без коронарна болест на сърцето е връзката между хипертонията и сърдечно съдовия риск“.

д-р Мирослав ПАВЛОВ

гр. Хисар

Уважаема редакция,

На 34-години съм, педиатър в I поликлиника в Плевен, а в момента специализирам като втора специалност Обща медицина. Считам, че с въвеждането на новата система на здравеопазване ролята на личния лекар ще нараства все повече и затова желая да стана абонат на списание „Доктор Д“.

д-р Владимир ГАТЕВ

гр. Плевен

Драга редакция,

Проявявам изключителен интерес към вашето списание „Доктор Д“ и следя всеки негов брой. Информацията, която предлагате подпомага както общопрактикуващите лекари, така и тесните специалисти. Моето желание е списанието да съдържа повече информация в областта на ендокринологията.

д-р Петър ГРЪНЧАРОВ

гр. Ямбол

Уважаема редакция,

Наскоро ми попадна брой от вашето списание, където прочетох, че абонаментът за него е безплатен, а отгоре на всичко можете да ми изпратите и всички минали броеве. Не съм и подозирал, че има подобна оферта.

Завърнах се в България след 6-годишно отсъствие. Работил съм като лекар в Перу, Южна Америка. Посещавал съм редица симпозиуми и конгреси в Буенос Айрес, Сантяго, Каракас, Богота, както и над 20 международни симпозиуми и конгреси в перуанската столица Лима. Член съм на перуанския лекарски съюз под регистрационен номер СМР 28128. Специализирал съм гериатрия в Universidad Peruana Cayetano Heredia (UPCH). От 1 юли 1999 г. постъпих като завеждащ селски здравен участък – с. Гаганица, община Берковица, област Монтана.

д-р Марио ПАВЛОВ

с. Гаганица

Уважаема редакция,

Прочетох няколко броя на списание „Доктор Д“, които можах да взема от колеги. Направиха ми впечатление интересните материали с научна и практическа стойност, които публикувате. Работя на село като частно практикуващ лекар и списанието ми помага както да следя новостите, така и във всекидневната ми практика, особено с възрастните пациенти, които са преобладаващи по селата.

д-р Милко ГЕНЧЕВ

с. Каравелово, Ямболско

Здравейте!

На V Национален симпозиум по ендокринология получих между рекламните материали и в. „Диабет“ и списание „Доктор Д“, на страниците на които открих много интересна и полезна информация.

Работя в плевенския филиал на Център за спешна помощ в родния ми малък и никому неизвестен град Левски, а там не се получава нито актуална медицинска преса, нито информация за организираните в страната симпозиуми и други научни форуми. Специализирам педиатрия, но се интересувам от новостите във всички области на медицината.

Лекарите от „дълбоката провинция“, неуспяващи да се уредят за участие на конференции и спимпозиуми, имат голяма нужда от издания като вашите.

д-р Таня КУШЕВА

гр. Левски