Ixion Biotechnology влезе в листа на световните “топ” биотехнологични компании01/12/1998

Базираната в Алахуа, Флорида фирма Ixion Biotechnology влезе в листа на 218-те “топ” биотехнологични компании в света, съобщи списание Med Ad News. Фирмата използва биоинженерни и ДНК технологии за иновация, развитие и комерсиализиране на продукти от човешки, животински и растителен произход. Целта на тази дейност е профилактика, диагностика и лечение на захарен диабет и заболявания, свързани с обмяната на оксалатите като оксалатна нефролитиаза, хипероксалатурия, кистична фиброза, кардиомиопатия, нарушения на сърдечната проводимост, болест на Crohn, вулводиния и др.

Ixion е единствената компания в света, работеща с непатогенния чревен микроорганизъм Oxalobacter formigenes. Неговият дефицит се свързва с повишен риск от нефролитиаза и други заболявания, свъзрани с обмяната на оксалатите.

Ixion притежава световния патент и търговските права за молекулярния диагностичен тест XEntrix(TM) Oxalobacter formigenes Monitor, достъп до който осигурява University of Florida Diagnostic Referral Laboratories.

Web страница:www.ixion-biotech.com