Hoechst се завърна в България01/09/1998

Един от световните лидери в производството на лекарства - Hoechst Marion Roussel, след продължително отсъствие се завърна отново на българския пазар за антидиабетни средства. Компанията подава ръка не само на българския лекар, но и на хората с диабет в усилията им да се справят успешно със заболяването си. Наред със самия инсулин, диабетиците ще ползват безплатно и инсулиновите писалки OptiPen, а за онези, които имат нужда, е възможна доставка на инсулиновите помпи Hoechst-infusor със стабилизиран човешки инсулин.

Компанията внедрява в страната и последната си иновация сред пероралните средства - многообещаващия сулфонилуреен препарат от трета генерация Amaril (glimepiridе). Той е вече регистриран у нас и протича клиничното му наблюдение. В рамките на една година ще се осигури и безплатно лечение на 100 болни.

Hoechst Marion Roussel е в силно напреднала фаза на изпитване и внедряване на дългодействащ човешки инсулинов аналог - рожба на генноинженерните технологии. Събитие, което се очаква от диабетолозите от цял свят. Този продукт вероятно ще бъде на европейския и американския пазар през 2000 година.

През последните години в България трайно присъстват редица авторитетни компании за производство на инсулин, перорални антидиабетни препарати и помощни средства за домашен самоконтрол. Конкуренцията между тях несъмнено е едно състезание, от което най-облагодетелстван, разбира се, е пациентът, благодарение на многобройните възможности за лечение с различни високоефективни медикаменти.