Благотворителност01/09/1998

Учредената в столицата Атланто-евро-средиземноморска академия на медицинските науки получи апаратура и консумативи за 40 000 щатски долара, подарени от д-р Владимир Божилов. Дарителят е ръководител на катедрата по хистология и ембриология при Медицинския университет в полския град Бидгошч и е завършил столичния медицински факултет. По негова воля пратката е разпределена между университетските лаборатории и клиники за научно-изследователска работа.

Същевременно Центърът за пациенти на изкуствен бъбрек в института “Пирогов” получи апарати за хемодиализа, на стойност около 300 000 германски марки. Дарението е от Германската организация за хемодиализа и бъбречни трансплантации.

Над един тон лекарства за 500 000 марки, дарени от берлинския Лекарски съюз за медицинско сътрудничество, бяха разпределени между 12 болници в страната. Помощта е осъществена под патронажа на германската Агенция за хуманитарна помощ за България, ръководена от живеещия в Германия известен наш сънародник г-н Кубрат Панев. Пратката е 12-а поред след основаването на агенцията през юни 1997 година.