ДОБЪР ДЕН01/06/1998

Уважаеми колеги,

Ето, че вече държите в ръцете си втория брой на „Доктор Д” – надяваме се да е още по-интересен и полезен за всички вас. Очаквахме с нетърпение писмата и телефонните ви обаждания, както и талоните за безплатен абонамент. Благодаря ви – редакцията ни е засипана с писма!

Основната ни грижа бе да подготвим специализирано издание, което да информира за последните новости от света на диабета, като в същото време се превърне във форум за българските здравни професионалисти. Писмата ви потвърждават, че новините от медицинските фирми, изследователските лаборатории и университетските болници са това, което ви интересува.

Бих искала отново да ви помоля да ни помогнете да направим „Доктор Д” по-добър. Моля, пишете ни и ни кажете какво бихте искали да прочетете на страниците му. С нетърпение очакваме и авторски статии, проучвания, научни разработки или просто споделен професионален опит. Не забравяйте, че в редакцията сме само няколко души и би било невъзможно за нас да отразим всички новости, особено от България.

А и наградният фонд, създаден от агенция „Протос” за най-интересните публикации в „Доктор Д” също ви очаква.

Повечето от вас са читатели и на другото наше специализирано издание в областта на захарната болест – вестник „Диабет”. Бих искала да помоля за помощ и за неговото списване. Вече осем години подготвяме по-голямата част от съдържанието на „Диабет” със сътрудничеството само на шепа хора – би било чудесно, ако повече колеги се включат в списването му. Би било чудесно също ако повече диабетици получат достъп до вестника си. Важно е също да научим вашето мнение за съдържанието му – та нали негови читатели са вашите пациенти.

Публикуваме и реклами на водещи медицински фирми – спомоществувателството им ще ни позволи и в бъдеще да разпространяваме „Доктор Д” безплатно. В същото време, фирмите се интересуват от вашето мнение за препаратите и уредите им, как да установят или подобрят контактите си с лекарската общност в страната, каква е реакцията на пациентите. Затова, пишете им, обадете им се по телефона. Координатите на всяка фирма са дадени в рекламите им или са на ваше разположение в редакцията ни.

Обаждате ни се, че не желаете да изрязвате безплатния абонаментен талон от списанието, за да не разваляте книжката. За нас е важно да получим точния ви адрес (с пощенски код), вашата професия, специалност и здравно заведение – можете да ни ги изпратите на обикновен лист или върху фотокопие на талона.